Thursday, September 11, 2014

Vicarage Lane
 Marlborough
Sauvignon Blanc 2013
Uusi-Seelanti
0, 75  L
Alc. 12.5%

Ensiksi on myönnettävä että minulla on ollut todella suuria ennakkoluuloja uuden maailman viinejä kohtaan. Oma viini innostukseni alkoi Italiasta, Piemontesta, jossa aikoinaan opiskelin, jossa vietän paljon aikaa ja joka on edelleenkin viini alueista ehkä lähimpänä sydäntäni. Ja kiinostus on pysytellytkin pitkään, vain ja ainoastaan Euroopassa. (tiedän, nurkkakuntaista ja eurosentristä..).  Mutta taas viimeaikoina on kiinnostus herännyt, muutaman hyvän kokemuksen jälkeen,
tutkia että mitäs uuudella maailmalla onkaan tarjottavana. Mutta itse viiniin..

Väri on aika helakka, kellertävä, hieman vihertävään taipuva.
Kun pullon avasi, niin pelkästään pullon suusta pöllähti uskomattoman paljon raikasta herukkaa, tai siis paremminkin herukan lehtiä. Klassista Sauvignon Blancia: ruohoa, passionhedelmän kaikuja, vähän mausteita,  ja herukan lehtiä tiivistettynä ja murskattuna.
Todella kesäinen tuoksumaailma. Loppukesäisen raikas. Kypsyvät marjat ja viilenevät illat..
Maku seuraa tuoksua: erittäin kirpeä, raikas ja kuiva. Kuin passionhdelmä-ruoho-karvias-nokkos-limetti-mustaherukan lehti salaatti johon on lisätty hieman mausteita, neilikkaa, valkopippuria ja aivan pieni hitunen hunajaa..
Superraikas kesäviini!
90
George Taber niminen viini kriitikko vertasi legendaarisen ja Uuden-Seelannin viinikehitykselle tärkeän viinin - Cloudy Bayn - juomista  kuin kuuntelisi Glenn Gouldin soittavan Bachia.
Tämä viini saa olla tänään minulle "Köyhän miehen Cloudy Bay"
Ja nostan Uuden-Seelannin viini osaamiselle maljan,
Glenn Gouldia kuunnellessa!

No comments:

Post a Comment